Všetko s mierou!

07.08.2018

Idem sa ponosovať a mnohým sa to nebude páčiť.

Ako som si tak trónila a prezerala Knižku Tvári, zaujal ma príspevok známej, veľmi silnej a inšpiratívnej ženy. Zdieľala video. K nemu dopísala, ako sa s ním stotožňuje a ako ňou rezonuje. Aj mnou zarezonovalo. Skoro som si spláchla telefón.

Vo videu sa sympatická žena vyjadrovala na margo alternatívnej medicíny versus farmaceutický priemysel a médiá. Jej názor na “kvalitu” médií ako takých zdieľam. Stoja za prd makový. Keď však začala glorifikovať prírodnú medicínu a obúvať sa do lekárov a medicíny ako takej,… uf!

8312b95f-59fb-4b47-a132-f2730ebe6a5d

Nemám najmenší problém s prírodnou medicínou. Čajíky často zaberajú lepšie ako tabletka. No človeka trpiaceho rakovinou poslať na liečbu aromaterapiou? Hm….a ja som si myslela, že iba Hitler bol vynaliezavý čo sa týka spôsobov popravy.

Poznám oba extrémy - ľudí čo si krivo prdnú a pýtajú si antibiotiká a rentgeny, no aj ľudí čo veria, že kamilkový vývar vypitý za mesačného svitu vylieči všetko od nespavosti cez žlčníkové kamene až po zlomené srdce. To isté medzi profíkmi, či už na jednu alebo druhú formu liečby. Kydajú na seba, hašteria sa a potápajú jeden druhého. A ja pri sledovaní celej tejto šarády premýšľam, koho radu na zníženie krvného tlaku poslúchnuť. Poväčšine pozatváram sociálne siete a dobre si ponadávam. Pomáha to.

6bc95a51-0d75-45e8-b042-ba5d125217d4

Všetko s mierou! To je moja medicína. Okorením zdravým sedliackym rozumom (všimli ste si ako veľa ľuďom chýba?) a podávam trikrát denne, v prípade potreby aj na infúziu. Možno by si všetci tí špecialisti mohli zo mňa zobrať príklad. Oba smery majú do istej miery pravdu. Ak ich človek skombinuje na základe pádnych faktov a štúdií vyhral. Netreba liečiť chrípku tabletkami a práškami. Stačí čaj, vitamíny, posteľ a potiť sa. Zapchaný nos lepšie reaguje na naparovanie sa nad horúcou vodou s mentolom než na spreje do nosa na ktoré si sliznica nosa istým spôsobom zvykne.Na stres mi zaberá levanduľová poduštička a meditácia, netreba chémiu. No ľudia, ktorí pindajú na očkovania proti čiernemu kašľu, záškrtu či mumpsu by mali preštudovať aj iné zdroje informácií ako “Zem a Vek”. Kto tvrdí, že ľudia v minulosti prežili aj bez tabletiek má pravdu. Len netreba zabúdať aj na priemernú úmrtnosť a akého veku sa tí ľudia v minulosti dožívali.

Škoda, že nás neučia v školách kriticky myslieť či vyhľadávať, spracovávať a posudzovať informácie. Potom skáčeme do studní, lebo nám niekto povedal, že ten či onen olejček nás naučí lietať. Alebo sa už v tridsiatke pochovávame lebo lekári nemajú liek, ktorý by vyliečil bolesť hlavy, ktorú si pôsobíme sami našim životným štýlom.

A čo tým chcel básnik povedať?

1. Rovnováha je uprostred a tam sa nachádza aj pravda a zdravie. Alternatívna medicína aj normálny doktor dokáže pomôcť. Treba rozoznať kedy sa na ktoré odvetvie obrátiť.

2. Je lepšie spolupracovať než jeden druhého potápať. Na oboje je treba istá dávka energie, no iba jedno prinesie výsledky…poškrabkanie ega za toľko času a námahy naozaj nestojí.

3. Všetkého veľa škodí, okrem informácií, vedomostí a poznania. Toho nie je nikdy dosť. Čím viac viem, tým lepšie vidím aké veľké medzery mám ešte na doštudovanie. Len blbec si myslí, že všetkému rozumie.

0 komentárov

Petra Danovičová

V minulosti - Shaolingirl (Birdz) a Jedna Z Davu (Blogspot). Dnes - Zberateľka Zážitkov. Snívam o titule - spisovateľka. Milujem písanie. Som špongia informácií, kvalitnej kávy a vína, ktorá neprežije bez kníh, pozorovania okolia a dobrej hudby - najmä jazzu.

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár