Požehnanie

09.05.2018

e8af5e47-cf99-495d-9b1d-11d228b9b3a3

Tí hore aj tí dolu ma musia ľúbiť. Vidím to na všetkom a všetkých okolo. Ľudia, ktorí mi dávajú nádej keď som pochovaná tak hlboko, že nedokážem vnímať vôňu orgovánu a jarné štebotanie. Presne kvôli nim píšem tieto riadky. Kvôli nim a kvôli sebe.

Zo slušnosti sa patrí predstaviť, no ja chcem začať poďakovaním. Na vďačnosť sa ľahko zabúda, pričom je taká dôležitá. Ja viem, kde sa skrývajú moje požehnania, moji strážni anjeli. A preto sa nevzdávam a ako skoro 30 ročná krava ťukám do kláves. Život je príliš skvelý na to, aby bol prežitý na autopilota alebo zamlčaný ako nesplnený sen. Sny treba nasledovať. Otvorila som oči a uvidela toľko, že to naučilo moje srdce spievať a umylo moju dušu od prachu normálneho stereotypu bytia dospelým.

ĎAKUJEM:

Ujo Divný - za to, že si. Že si môj priateľ, anjel strážny, ktorý verí na zázraky a dokáže ich premeniť na realitu v programátorskom jazyku a aj pri štveraní na Kriváň. Kým ťa mám pri sebe, verím, že vyleziem všade kde chcem, aj keby som mala ísť bosá.

Slniečko - za to, že si mi ukázala svet, tvojími očami. Vďaka tebe si vždy spomeniem, že každá katastrofa je skrytým požehnaním zahaleným do vtipnej historky. Smiech lieči a priateľstvá sa nedajú zaškatuľkovať ak sú také unikátne ako ľudia, ktorí ich vytvárajú. Poďme sa stratiť a ak nás budú chcieť nájsť, budú musieť prenasledovať ozveny nášho smiechu.

Grófka - za to, že tvoje veľké srdce dokáže milovať a odpúšťať, chápať a podporovať. No najmä, za tvoju existenciu, prítomnosť a hlasové správy, ktoré sú dôkazom, že tí, čo si patria do života v ňom zostanú. Autentickosť dokáže zlepšiť náladu a cottage cheese zas vzor na tričku, no nie? Je nepodstatné, že nemčina je otrasná, keď ju ty predávaš, znie ako najsexy jazyk na svete.

Môj chlap - za to,že…za všetko. Viem, že si tieto riadky nikdy neprečítaš ale pre pokoj duše ich chcem naťukať. Milujem ťa. Neverila som, že existuješ. A tu si, s tvojími super hamburgermi a nekonečnými rozhovormi, ktoré nútia moju dušu k mimovoľným ohňostrojom blaha a radosti. Viem, že si tou chýbajúcou časťou, ktorá je taká prirodzená a normálna a už si tu. Nechýbaš. Zosťaň. Môžme rásť spolu.

Miriam - za to, že ma učíš byť ženou a najdokonalejšou živou bytosťou, akou môžem byť, krok za krokom. Si učiteľka, priateľka a kňažka toho posvätného čo je v nás. Si skutočná, živá, robíš chyby, smeješ sa a vždy, keď som s tebou v kontakte, tak ma napĺňaš radosťou a chuťou učiť sa a zlepšovať.

Bežiaca Vedkyňa - za to, že ma nútiš napredovať, že motivuješ príkladom. Lebo všetky tie problémy, s ktorými musíš žonglovať, skončia ako ukážka toho, že Slovenka a k tomu ryšavá a krehká, dokáže položiť všetky Grécke mýty na lopaky. Tvoja sila je inšpiráciou.

Westy - za to, že si moja spriaznená duša. Tak ako aj môj chlap, nedozvieš sa o tom, že si hviezdou môjho miniblogového sveta. Si priateľ. Silnejšie slovo nepoznám. Vážim si to…viac, ako si dokážeš predstaviť.

Maminka - najlepšie na koniec. Bez teba by som bola ničím. Byť silná a krehká zároveň, smiať sa keď mám sto chutí rozbíjať držky, veriť a nezabúdať byť dieťaťom. Tie objatia, tance v kuchyni, telefonáty, lebo aj keď si tak ďaleko, tak si blízko, lebo srdce je iba jedno a mama žije v ňom. 24/7. Ľúbim ťa.

Vy všetci hore zmienení a zopár vyvolených (áno, Vlčica, musím ťa spomenúť, bez teba by to nebolo ono. A aj moja Fucking Fairy a super team Anet&Alex musia byť spomenuté, lebo moje ženy!) ste vytvorili mňa - Zberateľku Zážitkov.

5c9c893f-99ad-4158-94b4-83262907f9d3

Vďaka Vám vidím, cítim, žijem a teším sa, z každej hovadiny. Okolo mňa je príliš veľa úžasného, vtipného, neuveriteľného, facko-idného a všakovakého iného na to, aby som si to nechala iba pre seba. Od polemík pri pohári vína až po facepalmy (a.k.a.- situácie - “Takú by som ti prij**al”) v pracovnom prostedí či v dopravných prostriedkoch. Kresliť neviem, spevom Vás tiež mučiť nehodlám, tak sa podelím tak ako viem najlepšie - cestou slova.

Zo začiatku som premýšľala o profesionálnom prístupe - “urči si špecifickú skupinu čitateľov” , “zameraj sa na istú oblasť a témy s ňou spojené” . A to aj robím a nerobím zároveň. Zameriavam sa na tému POZOROVANIE A INTERPRETOVANIE ŽIVOTA. So všetkých od cestovania, jedla, kníh a filmov, ľudí, myšlienkových pochodov až po meditácie nad špinavým riadom. Možno to nie je dosť jednotvárne na bežný úspešný blog. Ale kto žije život ako zo škatuľky?

A čo tým chcel básnik povedať?

1. Ďakujem, že ste, moji anjeli strážni zamaskovaní za bežných ľudí. Mám Vás neskutočne rada.

2. Píšem tak ako mi zobák narástol a kam ma srdce vedie. Hádajte čo - baví ma to.

3. Zberateľka Zážitkov = otvorím oči a vidím - zážitok za zážitkom, zázrak za zázrakom.

Prajem krásny deň. :)

0 komentárov

Petra Danovičová

V minulosti - Shaolingirl (Birdz) a Jedna Z Davu (Blogspot). Dnes - Zberateľka Zážitkov. Snívam o titule - spisovateľka. Milujem písanie. Som špongia informácií, kvalitnej kávy a vína, ktorá neprežije bez kníh, pozorovania okolia a dobrej hudby - najmä jazzu.

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár