Zberateľka Zážitkov

30.01.2023

V zaprášenej Nekronomikon pripomínajúcej bichli viazanej v binárnom kóde stáli slová:

Za časov dávnych spisovateľov, hrdinských autorov a editorov, nepokojom zmietané knižné vody zrodili vášnivú pisateľku a čitateľku bola ňou Petra mocná knihomoľka zocelená stovkami prečítaných kníh

Sila (rozsiahlej slovnej zásoby)

Vášeň (dobre vystavaného deja)

Nebezpečie (množstva nekvalitnej literatúry)

Jej odhodlanie a sarkazmus zlepšia mnohým deň.

3e01dc56-c80a-4d3e-b134-02ff234febec Photo by Daniele Levis Pelusi on Unsplash

Pod týmito slovami, ktoré dodajú človeku nádej v zaujímavé texty stálo v skoro nečitateľne drobúnkom fonte varovanie.

VAROVANIE: Od tejto chvíle až do zatvorenia stránky hrozia subjektívne názory na život, literatúru a mnohé ďalšie témy, ktoré oslovili a nadchli kráľovnú tohto webu. Medzi vedľajšie účinky možno zaradiť - smiech, spontánne klopkanie si na čelo, viac či menej podprahové odporúčania na literatúru, hudbu, online influencerov. Akékoľvek ďalšie symptómy prosíme nahlásiť priamo kráľovnej cez komentáre alebo správcovi stránky.

DÁVKOVANIE: Odporúčaná dávka je minimálne jeden až dva texty za týždeň. Nárazové čítanie môže spôsobiť bolesti hlavy a neodolatelnú chuť na čaj a návštevu kníhkupectva.

Prečo Zberateľka Zážitkov?

Som amatérskou reinkarnáciou bratov Grimovcov, Dobšinského s prímesou Kereta a Kovalykovej. Všade okolo mňa sa váľajú nevypovedané, odignorované príbehy. Príbehy iných, či už prerozprávané ich hlavným hrdinom alebo známym, či známym známeho, cestujúce slovnou vlnovou dĺžkou až k mojim ušiam. Príbehy odšpehované z gest, mimiky a tornád pohľadov, ukradnutých útržkov viet z ulíc, vlakov, kaviarní, barov,… Alebo aj príbehy vymyslené, ktorých pravdu objavujem mnohokrát až s odstupom času. Pravdu o sebe a o tom, ako vnímam svet, ktorý ma mení s každým vysloveným a napísaným slovom. A v neposlednom rade moje príhody, ktoré mi často prídu príliš obyčajné a nudné, lebo môj život je ako každý iný. Až na to, že nie je.

Čo čakať od príspevkov?

Čakajte nečakané! Ak sa hviezdy zosúladia do priaznivej konštelácie, možno aj pravidelné príspevky. Budem o nich hlasno hlásať na IG. Ostatné nechávam na spomínaných hviezdach a sile slova medzi ľudmi, ktorí sa v čítaní dostanú až sem. Pokojne sa podeľte ak veríte, že aj niekto iný dočíta až do konca alebo ďalej. Keďže škatuľkovanie odmietam, tak toto NIE JE čisto knižný blog, ani čisto lajfstajl blog, ani motivačný blog, ani žiadna iná škatuľka, ktorá vás napadne. Skrátka je to tu o všetkom čo ma zaujíma, čím žijem a najmä o tom, o čom mám chuť písať.

05dcfafd-cb02-4511-8365-aab26deb9c0c Photo by Sergiu Vălenaș on Unsplash

P.S. Pre všetkých “fanúšikov” mojich neprestávajúcich začiatkov - áno, áno. Znovu začínam. Nie, neprestalo ma to baviť. Som naivná. Milujem písať. Pokojne si tipnite do komentárov, koľko príspevkov mi toto nadšenie vydrží. Pokúsim sa Vás sklamať a vydržať dlhšie…

0 komentárov

Petra Danovičová

V minulosti - Shaolingirl (Birdz) a Jedna Z Davu (Blogspot). Dnes - Zberateľka Zážitkov. Snívam o titule - spisovateľka. Milujem písanie. Som špongia informácií, kvalitnej kávy a vína, ktorá neprežije bez kníh, pozorovania okolia a dobrej hudby - najmä jazzu.

Páči sa ti, čo čítaš? Potom sa prihlás na odber noviniek.
Odhlásiť sa môžeš kedykoľvek.

Komentáre

Napíš komentár